Hank Louvin

Hank Williams nije umro prvog dana 1953. godine, već je prevario smrt i pridružio se braći Louvin. Ira i Charlie su se napokon mogli voziti u Cadillacu kojemu su se toliko divili.
Vrijeme je prolazilo i Hank Louvin, kako je kasnije postao poznat, nije uspio prevariti smrt po drugi put. Međutim, i dalje se ponekad ukaže onima koji ga čekaju, pa im ispriča svoju priču. Tako je bilo i prije nekoliko dana, na dan Svih svetih, u maloj crkvi na periferiji Padove.
Josh T. Pearson, kako se sada zove, sa raskršća countryja i gospela prikazao je svu složenost ljudskog života. Sveti čovjek i grešnik, lovac na suknje i križar za pravom ljubavi, romantičar i cinik su se izmjenjivali i ispreplitali kao u filmu Johnnie Toa. Uz povremenu pomoć Calvina Chynowetha, sa Isusom iza leđa, dijelio je priče iz vlastitog života, padao na koljena, pričao loše fore, razbacivao se frazama na talijanskom i neponovljivim glasom pjevao pjesme koje pomiču sve što dotaknu. I pri tome davao sve što ima. Jer drugo ionako nema.

1 komentar: